Cecilia Johansen har under en stor del av sitt yrkesliv jobbat som kundservicechef och haft fokus på processer som ger fler lojala, nöjda kunder. Det har bland annat handlat om att skapa förutsättningar för såväl individers som verksamheters utveckling och att leda organisationer i omfattande förbättringsarbeten.
 
– Jag är ekonom från början men kom tidigt in på kundservice och fortsatte på den vägen. Det var så kul och utvecklande. Kundservice betydelse har med tiden fått allt större uppmärksamhet och prioritet i alla typer av organisationer och branscher.
 
Då och då under karriären har hon funderat på vad nästa steg skulle kunna vara. Sedan januari 2022 är hon konsult på Redway.
 
– Som konsult får jag användning av all den kompetens som jag har med mig från tidigare jobb och uppdrag. Det är mycket tillfredställande att få dela mina erfarenheter och att få vara ett värdefullt stöd till kunder som aktivt vill investera i sin kundservice och medarbetarnas utveckling. Kompetensområdet innefattar även systemutveckling, och inte minst hur digitala verktyg både kan effektivisera arbetet och förenkla för slutkunderna.
 
Hon kände till Redway sedan tidigare och när hon såg att man rekryterade nya medarbetare tog hon kontakt med vd Maria Lindell.
 
– Jag hade sett att Redway sökte personer med min bakgrund och kompetens. Jag tog en första kontakt för att få veta mer om vad det skulle innebära för mig att vara konsult på Redway. Vi hade ett samtal och några möten – och här är jag nu! Det kändes rätt och bra från första stund.
 
Hon attraherades av att Redway är ett av de mindre konsultbolagen med en prestigelös företagskultur och familjär känsla.
 
– Organisationen är platt och det är konsulternas kompetens och erfarenheter som gör varumärket starkt. Även om vi jobbar med våra egna uppdrag känner jag att det alltid finns ett kraftfullt team i bakgrunden. Vi finns för varandra i ett internt nätverk och vill varandra väl.
 
I dagsläget arbetar Cecilia Johansen i ett längre huvuduppdrag, ett mindre uppdrag samt stöttar i ett tredje projekt.
 
– Visst har det varit en förändring att gå från anställd i ett större bolag och bli konsult. Men det är en trygghet att ha en anställning med schysta villkor och förmåner, och att tillhöra en organisation istället för att ta steget och bli egen företagare. Jag trivs med att tillhöra ett sammanhang och dessutom är det en spännande resa att få vara en del av Redways fortsatta utveckling.

Cecilia Johansen, konsult